Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu sjunker vattennivån i älven

Annons

Oron har varit påtaglig i Malungstrakten för att det skulle bli översvämningar med anledning av den nederbörd som fallit hittills under augusti. Västerdal- älven har också ökat mycket snabbt under flera dagar. Men under fredagen då vädret visade sig bli bättre hade älven slutat att stiga. Det bedömdes inte längre som någon akut fara för översvämningar.

Vattenståndet har emeller- tid varit mycket högt och älven har ökat över en och en halv meter under några dagar. En del låglänta om-råden har kommit under vattenytan.

En utsatt plats brukar vara Bullsjöns camping i Malung men man har klarat sig från att få upp vatten till själva campingen. Vattennivån var dock så hög att den gick upp mot den lekpark som finns vid campingen.

Eftersom man nu lovat stabilare väder kan man notera att den akuta faran för översvämningar, i likhet med vårfloden, inte kommer att inträffa.

Under de dagar som vattenståndet varit som högst har flera båtar kommit drivande efter Västerdal-älven men också en och annan brygga. Bland annat har brandkåren i Malung varit ute på älven och räddat en båt och en brygga som hade kommit på drift sedan de varit för dåligt förankrade.

Friluftsdag vid Mörttjärn

u En fiske- och friluftsdag kommer att anordnas vid Mörttjärn i Malung torsdagen den 18 augusti. Det är Malungs fiskevårdsområdesförening och det kommunala handikapprådet som arrangerar.

Bland annat kommer man att bjuda på rökt fisk, kaffe och hjortron. Det här är ett arrangemang som man haft under många år som är mycket omtyckt av de handikappade. De får på det här sättet möjlighet att vara med och fiska ädelfisk. Det har byggts bryggor och liknande runt Mörttjärn som gör den handikappvänlig.

Det kommer också att bjudas på en del underhållning. Skulle vädret bli alltför dåligt har man satt torsdagen den 25 augusti som reservdag.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons