Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu överklagas beslut om 70-gräns

Annons

Länsstyrelsen har beslutat att inte utöka det vägavsnitt i Gimsbärke som omfattas av 70-gräns. Ett beslut som nu överklagas till Vägverket.

Den som överklagar tycker att det är förvånande att länsstyrelsen i sitt beslut resonerar som de gör. Och när det gäller länsstyrelsens besök på platsen menar han som överklagar att det är viktigt att studera förhållandena exempelvis när skolbussen kommer, när det är stugbyte i fjällen, samt före och efter hockeymatch i Leksand.

-Med förvåning konstateras att länsstyrelsen har uppfattningen att "fortkörning är ett allvarligt problem men inte skäl för sänkning av hastigheten", heter det i överklagandet.

Kommunens trafikutskott har tidigare sagt att de inte har några invändningar mot att dagens 70-sträcka på riksväg 70 förlängs.

I överklagan listas en rad skäl till att Vägverket ska tillmötesgå kraven på sänkt hastighet. Utfarter med skymd sikt förekommer, biltrafiken är tidvis så tät att ut- och infartsfaror lätt uppstår, vägbelysning saknas, skolbussen gör flera turer om dagen och sikten är dålig.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons