Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar FK:s nya mediacenter

Annons

Först ut var tolv tjejer från Kristinegymnasiet som fick en nära beskrivelse om Dalarnas Tidningar.

- Studiebesöken är till för att skolungdomar ska få bekanta sig med papperstidningen och att väcka ett intresse hos ungdomar att läsa tidningen, berättar marknadsassistent Camilla Sääf-Johansson.

Privatmarknadschef Petra Bjernulf inledde med att berätta om Dalarnas Tidningar och redaktionschef Ewa Wirén berättade om det journalistiska arbetet, innan det var dags för studiebesökarna att spela dataspelet Ettan. Ett spel som går ut på att skapa den bästa förstasidan.

Ungdomarna delas upp i olika redaktioner som på tid ska tillverka en förstasida med hjälp av diverse nyheter som kontinuerligt rullar fram på en skärm.

Förstasidan ska bestå av en bra toppnyhet och ett bra nyhetsvärde på övriga puffar. Dessutom ska mixen av nyhetskategorierna vara lagom.

Innan speltiden är slut ska alla lag ha lagt ut de nyheter på förstasidan som de anser har ett högt nyhetsvärde och som ger en god nyhetsmix. 20 minuter har man på sig.

Poängsättningen baseras på olika kategorier som nyhetsvärdet på artiklar, antal tagna riktiga scoop med mera.

- Det var rätt svårt, men roligt att göra en förstasida, tyckte eleverna på Kristinegymnasiet som igår besökte Dalarnas Tidningars nya mediacenter.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons