Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan tjejerna lira

Annons

Skolan har sedan ett par år tillbaka haft ishockey för tjejer som individuellt val i gymnasiet.

Nu bygger man vidare och inför hösten marknadsförs den lokala varianten även utanför den egna kommunen. Skolan vill locka hockeytjejer utifrån till gymnasiestudier kombinerade med ishockeyträning i Malung.

Från nästa höst, 2007, planeras ett "riktigt" regionalt tjejhockeygymnasium, som är sanktionerat av Ishockeyförbundet.

- Vi har jobbat med idén under något år och det är fantastiskt roligt att vi kunnat ro den i land, och få till landets första ishockeygymnasium för flickor. Intresset för tjejhockey har ju aldrig varit större, säger Lassar Ewa Andersson, som är en brinnande eldsjäl för tjejhockey och ordförande i Malungs IF damhockeysektion.

Ishockeyintresset bland tjejer i Malung är stort och i MIF finns både damlag och flicklag. Intresset väcktes på riktigt inför förra OS i Salt Lake City 2002. Då låg de svenska damkronorna på träningsläger i Malung och sedan tog de en bronsmedalj. Nyfikna malungstjejer hängde runt sargen när damkronorna tränade.

Intresset är än större efter succén för damkronorna med silverplatsen i det nyligen avslutade Turin-OS. Så det verkar som att gymnasieplanerna i Malung har hamnat exakt rätt i tiden.

Tjejer som väljer att gå på ishockeygymnasiet i Malung kommer att kunna välja fritt ur hela gymnasiets programutbud.

Ishockeyträning kommer att finnas på schemat. Dessutom ges möjlighet till ytterligare träning kvällstid med MIF:s damlag.

Ishockeytjejerna ska också kunna träna tillsammans med andra idrottselever vid skolans välkända riksrekryterande alpin- och snowboardgymnasium.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons