Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu jublar länets motorvänner

Annons

Hundratals kartonger står uppradade i huset. Men en kaffehörna finns det alltid plats för. Ett tiotal män låter böcker och tidskrifter ligga kvar nedpackade medan de delar en vetelängd och kompletterar med lite varm böndryck.

Kjell Brunström visar runt i de nya lokalerna. Han är glad åt det största rummet, den blivande filmsalen.

- Här kan vi få in 30-40 personer. Vi kan visa tävlingsfilmer från Rämen och Rommehed. Eller kanske en från BP som visar bil- och bränslehistoria, säger han och slår ut med armen.

Klubben hade tidigare en lokal på Styraregatan. Den var på 80 kvadratmeter. Den ska klubben ha flyttat ur innan den sista februari. Den nya lokalen började de flytta in i efter nyår. DAK får nästan dubbelt så stor yta, 155 kvadratmeter.

Det är en hel del som ska baxas in. Framför allt är det mycket papper, i häftad och inbunden form.

Exempelvis gamla reparationshandböcker, tidskriften Svensk motortidning sedan starten i början av 1900- talet, och 52 aktuella motorrelaterade tidningar, bland annat.

DAK äger en bildskatt, som kan tas till vara bättre i och med flytten. Klubben fick en gåva av Falufotografen Sigvard Dely för några år sedan. En stor mängd glasplåtar med motiv från bland annat 1930-talet.

Nu när det finns bättre lokaler kan man börja undersöka vad som finns med på bilderna, och identifiera personerna som har förevigats.

Klubben har fått stöd utifrån, företag har skänkt bättre begagnade kontorsmöbler.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons