Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu inleds pilotprojektet "God och nära vård" – Annichen Kringstad är projektledare

Nu inleds pilotprojektet God och nära vård inleds i södra Dalarna. Denna vecka börjar Annichen Kringstad sin nya tjänst som projektledare för detta.
Målet med projektet är, enligt Landstinget Dalarna, att få en god och nära vård som tydligt utgår från befolkningens och patientens behov.

Annons

Nu inleds pilotprojektet God och nära vård inleds i södra Dalarna. Målet med projektet är, enligt Landstinget Dalarna, att få en god och nära vård som tydligt utgår från befolkningens och patientens behov.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Sällsynt muminmugg såld för rekordsumma – här är 10 porslinsföremål du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Miljonförsäljningar i 14 av 15 dalakommuner – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Så här beskrivs pilotprojektet av Elisabet Franson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Landstinget Dalarna:

– Pilotprojektet i södra Dalarna är en del i en nationell omstrukturering av hälso- och sjukvården. En omställning med fokus på primärvården, men där många behöver delta alltifrån patienten till den specialiserade vården på sjukhus, säger hon i ett pressmeddelande.

Under vecka 10 inleder Annichen Kringstad på uppdraget som projektledare för God och nära vård – Södra Dalarna.

– Jag känner stor ödmjukhet inför den kunskap som finns och att vi tillsammans kommer att utveckla verksamheten mot den gemensamma målbilden i God och nära vård, säger Annichen Kringstad, i pressmeddelandet.

Projektet är ett samverkansarbete mellan vårdcentralerna i södra Dalarna, Avesta lasarett och kommunerna och enligt Landstinget Dalarna är målet med projektet att få en god och nära vård som tydligt utgår från befolkningens och patientens behov.

– Projektet bygger på vårt struktur- och förändringsarbete som syftar till att skapa en hållbar hälso- och sjukvård som levererar patientsäker vård av god kvalitet. Arbetet är mycket viktigt då det handlar om den vård som våra medborgare och patienter behöver ofta och som ska finnas nära, säger Karin Stikå Mjöberg, landstingsdirektör i Landstinget Dalarna, i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons