Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu granskar vi Swedenborg!

Annons

Nu senast har han beslagits med ljug om intresseföreningen Vigah. I samma artikel fanns det påståenden om att han genom vänsterblocket i landstinget fixat nya vårdplatser vid Ludvika lasarett och specialistmottagningar i Avesta.

Inget stämmer!

Vid landstingsstyrelsens möte i måndags frågade jag ansvariga tjänstemän Claes-Göran Björck och Karin Stikå-Mjöberg hur det låg till i sak med förverkligandet av de Swedenborgska löftena.

Svaret var mycket tydligt. I årets fördelade budget finns ingenting av detta med. Det är den av fullmäktige antagna budgeten som gäller, ingenting har tillförts därutöver.

Under den diskussion som följde framgick att det är de tidigare kända planerna på så kallade mellanvårdsplatser i Ludvika det gäller, det vill säga ingenting som har Swedenborg som upphovsman. För Avesta gäller att förvaltningen ser möjligheter personalmässigt att fördela specialistmottagningar på ett bättre sätt än vad som hittills varit fallet. Återigen, bra i sak tycker jag som centerpartist, men ingenting som har med herr Swedenborg att göra!

Alltmer framstår denne nye makthavare som ett rö för vinden för den durkdrivne taktikern Alf Johansson. Genom att låta Swedenborg tro att han har en del i makten och härligheten har Alfs majoritet i praktiken bara fått ännu en godtrogen talesman. Ingenting annat.

Det politiskt viktiga för väljarna är dock att inga krumbukter kan dölja det som är det verkliga sveket och det som varje väljare av Swedenborg bör minnas, nämligen kovändningen efter valet.

Bara ett exempel. Så sent som i måndags vid landstingsstyrelsens sammanträde fanns det bland anmälningsärendena den sista resten av den Swedenborg som alltför många väljare trodde de kände före valet. Under punkt G meddelades länsrättens dom avseende överklagat beslut av Alf Johanssons avtal med landstingsdirektören. Överklagandet avslogs av rätten.

Alltså, före valet tillgreps alla medel för att stoppa Johansson, efter valet bara tystnad och underkastelse.

Det är detta beteende som vi i oppositionen ska fortsätta skärskåda. Hade Swedenborg sagt före valet att han skulle komma att stödja vänstern hade han undsluppit den välförtjänta kritik som nu är en del av mandatperiodens vardag i landstinget.

Frågorna om politik och moral om löften och svek kommer vi att fullfölja i landstingsfullmäktige vid varje tillfälle ty hittills har Swedenborg envist vägrat att svara på de berättigade frågor vi ställt.

Majoritetsrådsdemokratin ska verkligen inte tillåtas bli den tysta demokratin!

GÖRAN ENGSTRÖM ÄR CENTERPARTIST OCH LANDSTINGSPOLITIKER FRÅN SMEDJEBACKENS KOMMUN

Mer läsning

Annons