Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går vi vidare mot nya mål!

Annons

Landstinget Dalarna har efter målmedvetet arbete fått ordning på ekonomin, som vi lovade i valet 2002. Under 2000-talet har landstingsledningen tillfört en miljard kronor till hälso- och sjukvården i Dalarna.

Kortfattat kan man uttrycka det så här: Vi behandlar allt fler, allt äldre, för fler besvär. Utöver denna miljard har övrig verksamhet såsom kollektivtrafik, kultur och utbildning fått sjutton miljoner.

Den 1 november började den nationella vårdgarantin att gälla.

Vårdgarantin innebär att du samma dag som du söker vård ska erbjudas personlig kontakt via telefon eller besök. Läkarkontakt med primärvården inom sju dagar samt efter mottagen remiss besök inom den specialiserade vården inom tre månader. Efter beslut om behandling ska denna erbjudas inom tre månader.

Nu går vi vidare mot nya mål:

1. Alla från och med 65 och uppåt fick sänkta avgifter till hälso- och sjukvården. Läkarbesök i primärvården och sjukvårdande behandling kostar 50 kronor och det kostar 100 kronor för specialistvård.

2. Under 2006 avser vi inrätta en barnombudsman i landstinget Dalarna i enlighet med FN: s barnkonvention för att säkerställa barn och ungdomars hälsa och utveckling.

3. Nära vård till alla är en självklarhet. Vi kommer därför att förstärka samt bygga ut den nära hälso- och sjukvården. De vårdbehov som är ofta förekommande ska tillgodoses nära befolkningen, för detta krävs en väl utvecklad och fungerande närsjukvård av högsta kvalitet.

ALF JOHANSSON (S) SÖREN BERTILSSON (S) INGALILL PERSSON, (S)

Mer läsning

Annons