Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går socialens flyttlass

Annons

Det är inte på egen begäran som socialförvaltningen flyttar ut från sina kontor som varit inrymda gamla Stadshotellet på Åsgatan.

- Nej det är ett politiskt beslut som ligger bakom flytten. Hela den gamla delen ska bli ett kårhus, säger Göran Rosenström.

Den nya hemvisten för socialtjänsten blir nu i tre våningar i stadshuset, med entré från Stora torget. Den planerade flytten har länge hängt som ett orosmoln över huvudet på personalen, orosmoln som nu håller på att skingras.

- Vi kommer till helt nya fräscha lokaler. Väntrum och reception är luftigt och stort och det kommer att bli bättre med sekretessen. Även merparten av personalen tycker att lokalerna blir mer ändamålsenliga nu. De kommer att kunna ta emot klienterna i särskilda rum som är trevligt möblerade.

Totalt är det arbetsplatser för 90 anställda som ska flyttas. Familjehem- och familjerättsgruppen har redan hunnit flytta till de nya kontoren.

- Den stora flytten kommer att ske nu i helgen. Då kommer bland annat 100-kilos pansarglas från receptionen att flyttas.

Socialtjänstens jour kommer att vara oförändrad medan flyttlasset går.

- Vi har annonserat vilka telefonnummer som folk kan ringa vid behov. Däremot kommer vi inte att kunna ta emot så många besök som vi brukar de närmsta veckorna.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons