Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får gokartbanan nya kurvor

Annons

Efter fem år med den gamla banan började Jimmy Jacobsson och Ronnie Fälth att skissa på en ny. De har byggt mellan bokningarna och de första kunderna har provåkt.

-I teorin ser det bra ut men det kan bli en del finjusteringar efter att kunderna har kört, säger Jimmy Jacobsson om banan i den före detta monteringshallen. Namnet till trots, Hedemora gokarthall, finns den i Vikmanshyttan.

Motorer, kurvor och fart, det är en del av att driva en gokartbana. Säkerheten för kunderna är en annan men den stora utmaningen är att se till att alla som kliver in i hallen går nöjda därifrån.

-Det är alla möjliga som åker. Från att man är 1,25 lång, cirka sju år gammal, och till de äldsta som varit här. De valde bort boulekvällen och körde gokart istället och hade jättekul, berättar Ronnie Fälth.

Det finns också föräldrar som tar ungdomarna till gokartbanan för att prova gas, broms och ratt innan man börjar övningsköra med bil.

Ronnie och Jimmy har utvecklat talang för att få även den tveksamma åskådaren att prova ett varv.

-Det är extra kul om ett gäng killar åker och tjejerna tittar på. Får vi tjejerna att prova så händer det att de slår killarna. Tjejerna kör bra, det ser man på möhipporna, fortsätter Ronnie Fälth.

På gång är att utnyttja fler utrymmen i hallen för en femkamp. Man samarbetar också med en lokal restaurang om evenemang med konferens, mat och aktiviteter.

-Vill man inte köra ska det finnas en annan gren att vara med på, säger Jimmy Jacobsson.

I fjol tog man också över utomhusbanan i Hedemora som är en tävlingsbana. Andreas Risvall, svensk mästare i go-cart 2002, jobbar med den.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons