Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får du köra snöskotern över gränsen

Nu får svenska skoterförare korsa gränsen mot grannlandet. Det blev klart efter att regeringen på onsdagen skrev under ett nytt avtal med Norge.

Annons

Under flera år har det varit problem för alla med svenskt förarbevis för snöskoter att passera gränsen över till Norge. Landet har nämligen inte erkänt det svenska förarbeviset. Samtidigt har det norska förarbeviset gällt i Sverige.

Men nu har regeringen förhandlat fram ett nytt avtal med den norska regeringen. Det innebär att det svenska förarbeviset nu blir giltigt i grannlandet.

Det innebär att både snöskoterturism och möjligheten att söka jobb i Norge där skoterkörning ingår förenklas.

Läs även: Skoter-TV: Kolla in galningarna som kör snöskoter på sjön!

– Avtalet ger bättre förutsättningar för att skapa jobb och tillväxt i norra Sverige. Inte minst kopplat till vinterturismen. Det ökar gemenskapen mellan Sverige och Norge, säger infrastrukturminister Anna Johansson i ett pressmeddelande från Näringsdepartementet.

– Regeringen skapar nu lika bra förutsättningar för våra svenska snöskoteråkare för gränsöverskridande rörlighet som de norska har haft. Det här ser vi som en självklarhet, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Avtalet träder i kraft i mitten av december 2016.

Läs även: Erik äger originalskotern från Pistvakt – "Han går som en klocka"

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons