Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu debuterar Patrik

Annons

Patrik Andersson bor på Lergärdet och har jobbat som redaktör, reporter och krönikör. Hans debutbok heter Människor som lever tills dom dör och består av författarens personliga upplevelser i livet.

Patrik Andersson tror, och hoppas, att många känner igen sig och berörs när de läser boken.

- Det är texter att skratta åt och texter om livet och döden, säger författaren.

En del av innehållet känner säkert många igen från hans krönikor i Annonsbladet. I boken har krönikorna finslipats och mycket nytt material har kommit till.

Texterna är ofta väldigt personliga och utlämnande, men av sådant innehåll att han ändå vill dela med sig.

I ett roligt avsnitt berättar han om hur det gick till när han hittade tonårsdotterns expojkvän på en trappstege utanför hennes fönster.

Han nämner att det är ett ganska extremt exempel på tonårskärlek, men som de flesta ändå upplevt på ett eller annat sätt.

- Jag tror att många föräldrar kan känna igen sig, säger Andersson.

Författaren avslöjar även detaljerna från när han blev rånad i London.

- Jag var på ett ställe som nästan var som en porrklubb. Jag hade inte berättat att jag hade varit där för min fru. Hon fick veta om det när hon läste boken.

- Hon blev inte så glad. Jag tror att många killar, speciellt i min ålder, har gjort en idiotgrej i livet som de inte vågar berätta.

Patrik Andersson ser utgivningen av en bok som en mil-stolpe i livet. En dröm som gått i uppfyllelse, en chans att få dela med sig av sina lärdomar och en möjlighet att hjälpa andra.

- Jag har fått ner min inställning till livet mellan pärmarna. Jag hoppas att läsarna finner sig själva och hittar sin egen inriktning i livet, säger Andersson.

Författaren jobbar redan på en ny bok - en deckare som han beräknar att vara klar med inom ett halvår.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons