Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu avlöjar Blossa smaken på Dalecarlia-glöggen

/

Fram till i dag har BLOSSA hemlighållit smaken på årets glögg. Istället har svenska folket definierat smaken genom gissningar och beskrivningar. Nu avslöjar de den hemliga smaksättningen

bakom årets glögg:

Annons

BLOSSAs årgångsglögg som i år går under namnet "Dalecarlia" är en av julens mest omtyckta drycker och har kommit ut varje år sedan 2003.

I år har smaken inte avslöjats – istället har BLOSSA valt att lyssna på hur svenska folket uppfattar glöggen.

Sedan den 1 november har flera tusen människor delat med
sig av sina smakuppfattningar på årets.blossa.se och i sociala medier.
Eftersom nyfikenheten har varit stor avslöjar de nu de hemliga
smakerna i årets glögg med inspiration från Dalarna. Det är nypon
och hallon som har gett smak till glöggen, vilket många svenskar
även har gissat på. Den vanligaste gissningen är dock lingon, följt av
tranbär och rönnbär.
– Vi har haft en otrolig respons på årets glögg och fått in smakbeskrivningar
från över 2 000 människor. Att glögg kan framkalla så mycket
känslor är helt fantastiskt, glögg är mer än bara en juldryck, säger Åsa
Orsvärn, chief blender för BLOSSA.
Nyfikenheten har lett till en snabb åtgång av glöggen. För glöggsugna gäller det att skynda om man vill få tag i
BLOSSA 13:
– De sista BLOSSA 13-flaskorna levererades från oss till Systembolagsbutikerna redan den 10 december, så det
som finns i butikerna nu är det enda som finns kvar, avslutar Åsa Orsvärn.

Mer läsning

Annons