Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu är taggtråden och all skrot borta"

Annons

Det framhåller Per-Arne Lech. Han kritiserades häromdagen av Jordens Vänners Gunna Lundgren, som framhöll att organisationen tänker på naturen. - Men hon talar inte om den stora nedskräpning som förekommit och som troligen skadat vilda djur och som även kunnat skada människor, menar Lech.

Han tycker att det vore bättre om Gunna Lundgren sade som det är, att hon inte gillar golf, att hon är för en stagnation i kommunen och inte för utveckling.

- Jordbrukarparet fick låna marken till dess att golfbanebygget skulle starta. De två har haft ett mindre antal djur på området och under de år de har lånat marken har förbuskningen inte minskat. De är vad jag vet heller inga egentliga lantbrukare, utan de har bara sett en möjlighet att bedriva kreatursskötsel på mark som under en tid inte skulle användas till annat, säger Per-Arne Lech, som framhåller att området nu är röjt och uppstädat och att tillgängligheten markant har ökat.

Lech anser att bilåkandet minskar med en bana i Rista, eftersom "hemmaspelarna" slipper åka till banor flera mil bort.

I sin kritik undrade Gunhild Lundgren hur många riktiga jobb en golfbana kan ge.

- En utbyggd bana med restaurang och shop kan under sommarhalvåret sysselsätta omkring tio och under vinterhalvåret tre personer. Kommunens attraktionskraft ökar sannolikt i och med banans etablering och detta kan också innebära framtida arbetstillfällen, menar Lech, som avslutar med en undring:

- Hur många arbetstillfällen har Jordens Vänner bidragit till eller skapat i Gagnefs kommun?

Mer läsning

Annons