Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är offroad-bilarna i Dalarna

/
  • Störst. Sweden Offroad Tour är ett av världens största och mest kända terrängbilsäventyr. Regn och lera är inget som hindrar de cirka 400 terrängbilarna som medverkar i år.  Foto: Privat 

Annons

Varje år i juli åker flera hundra terrängbilar genom hela Sverige. De åker från de böljande fälten i söder och slutar två veckor senare i vildmarken i norr.

- I år började touren i Kristianstad och kommer att sluta i Kiruna. Folk i alla åldrar är med, allt från 18-åringar som precis tagit körkort till pensionärer. Vissa åker med hela familjen och tar med sig hunden, säger Peter Öjerskog.

Det här är tolfte året i rad som Sweden Offroad Tour arrangeras. I år är det cirka 400 terrängbilar som medverkar från ett dussintals länder.

- Det är en härlig gemenskap bland deltagarna, vi försöker göra en del turistgrejer på vägen. Varje natt stannar vi och tältar på de lokala campingarna.

Nöjeskörning på barmark i terräng med motordrivet fordon är förbjudet i Sverige sedan 1975.

- Vi kör endast på anvisade offroadområden och terrängspår. Det är viktigt för att skydda naturen, säger Peter Öjerskog.

Sweden Offroad Tour arrangerades första gången 1995. Hittills har totalt över 3100 terrängbilar från 18 olika länder deltagit. Årets tour började 7 juli och håller på till 22 juli.

Mer läsning

Annons