Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det skinkrea

Annons

För att bli av med de kvarvarande julskinkorna i frysdiskarna kan affärerna välja att rea ut dem, frysa ned dem eller skicka dem på rökning.

-Fryser man ned skinkorna skjuter man bara problemet framför sig eftersom man någon gång måste ta hand om dem. Ska man röka skinkorna får man avväga kostnaden för det. Skinkorna ska transporteras till rökeriet, rökas, förpackas och prismärkas. Det kostar mycket, förklarar Bosse Johansson som är färskvaruansvarig på Coop Konsum på Ludvika gård och menar att det är en bedömning varje butik får göra.

För deras del sänkte de priset på de kvarvarande skinkorna under förra veckan. Även Hemköp Marnäs och Matmagasinet rear ut de skinkor de har kvar.

För Ica Matmäster har det gått desto bättre med skinkförsäljningen, under gårdagen hade de endast en skinka kvar. Det är ett resultat som butikens ägare, Sven-Erik Järnemyr, är mycket nöjd med.

- Det har gått väldigt bra. Vi har sålt mycket mer än föregående jul. Men vi har haft bra planering och en bra försäljning, säger han nöjt.

ANN-MARIE KARLSSON

Mer läsning

Annons