Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det klart för en busslinje från Mora till Berlin och Hamburg

Annons

Det är nu möjligt att sätta sig på bussen i Mora på eftermiddagen och anlända till Berlin och Hamburg knappt ett dygn senare.

Under tre månader pågår ett provsamarbete mellan Siljan Turism och Swebus Express. Swebus regionchef för Dalarna, Thomas Eriksson, berättar att samarbetet med Siljan Turism bland annat går ut på att det under juni, juli och augusti, är möjligt att hämta ut biljetter på turistbyråerna i Dalarna.

- Bland våra erbjudanden finns ett par bussluffarkort, ett som gäller 15 dagar och ett billigare för fem dagar. Dessa kort gäller för obegränsat resande på vårt linjenät i Sverige samt även för våra linjer till Köpenhamn och Oslo, säger Thomas Eriksson.

Han tillägger att en resa exempelvis Mora-Berlin inte görs med samma buss hela vägen. Byte sker i Stockholm och även i Malmö där ett tyskt bussföretag ombesörjer den sista etappen. För den som åker med bussluffarkortet blir det ett pristillägg för färden på tysk mark.

Vad har då Siljan Turism för intresse av att slussa iväg dalfolket ut från länet ?

- Ambitionen är naturligtvis en helt annan, att locka kontinentaler och andra att ta bussen till Dalarna. Möjligheten för dalfolket att se sig om kan ses som en bonus i sammanhanget, menar Thomas Eriksson.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons