Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det för sent att gnälla

Annons

Jag tycker att vissa personer som gnäller och spyr galla över hur det gått i Hedemora kommun efter valet ska vara tysta om de inte hänger med i hela diskussionen.

Varför kan inte folk bara inse att det inte gick så bra för regnbågs alliansen i valet.

Folket har sagt sitt, acceptera och gå vidare.

Man gnäller om att nu kommer det upp namn som fanns redan förra valet. Jaha, och vad gör det? Och att det inte funnits kvinnliga namn uppe till diskussion. Jag har sett både kvinnliga namn och manliga hela vägen, så varför har inte vissa andra gjort det?

Jag vet inte, men det finns kanske inte så mycket kvinnor som vill ta jobbet. Och när man kollar av en lista brukar man ju gå från topp till botten för att hitta en som vill ta jobbet.

Och så mycket vet jag om politik, att det är svårt att hitta folk som vill stå med på vissa listor. Tyvärr så blir det mest killar som vågar, och om det nu är en kvinna eller man spelar väl ingen roll, bara den som tar jobbet är villig att ta det och vet vad hon eller han gör.

Och alla vill inte tjäna massor av pengar som politiker, tror man att de i regnbågsalliansen är villiga att tjäna mindre än i den rödgröna är man naiv.

Det handlar inte alltid om pengar, det handlar väl om att man vill göra ett bra jobb. Gör man det för pengarna kan man lägga av med politik, för då är man inte med för andras räkning.

Trots det ska man ju inte behöva svälta för att kunna jobba med politik.

Har man röstat på ett sätt så får man vara nöjd med det och acceptera vad majoriteten säger. Det var många långa år sedan det fanns ett parti som var majoritet i detta land, och ju svårare tider desto fler partier, och det gör det svårare att ta beslut som leder till en handling.

Tänk på det innan ni röstar på småpartier som inte kan genomföra sin politik, själv tycker jag att det vore bättre att ha tre block att välja på och inte ha en massa små som stör. Blå, röd och vit, enkelt och bekvämt. Sedan kan det ju finnas små partier i dessa block.

Men man ska rösta på det som är rätt för sig själv, och sedan ska man inte kasta skit på resultatet och gnälla som den värsta surdegen.

Är man inte nöjd kanske man skulle ta och ge sig in i politiken själv och försöka övertyga folk att rösta på en. Då ser man kanske att det inte är så himla lätt som det är i tv-soffan eller vid köksbordet.

JODA

Mer läsning

Annons