Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags för årets finalyra

Annons

Orsayrans ordförande Anki Norrbom är mer än nöjd med sommarens yror.

- Det har varit kanon den här sommaren. Både den tredje och fjärde yran har vi checkat in över 250 musiker.

Onsdagskvällens finalyra ser Anki an med tillförsikt.

- Det ser jättespännande ut med lite annorlunda inslag. Bland annat har vi blivit tillfrågade att ta hand om invigningen av nya Dalaparken vid Dalagatan 1.

Den invigningen innebär att scenen flyttas till Dalaparken och att musikerna tågar dit från hotellet.

- Invigningstalare blir Karin Bohlin och sedan kommer Orsayran att se till att det blir överraskningar. Efter invigningen tar Janne Bäckman och Lars "Kuprik" Bäckman över och leder tåget till Järnvägsgatan, där det återigen blir långbord.

Totalt är det 15:e året som det är långbord på finalyran och Fryks-ås fäbodpensionat har varit med alla år. Numera är det också Maria Borén som håller i trådarna för långbordet.

- Liksom förra året dukar vi upp längs Järnvägsgatan. Totalt är det sex krögare som medverkar plus Mora Bryggeri, berättar Maria.

- Tanken med långbordet är att gästerna ska kunna äta sig igenom en hel måltid genom att besöka de olika krögarna. Viktigt att komma ihåg är att långbordet öppnas när Lars "Kuprik" Bäckman klipper bandet.

Vid Dalagatan kommer det under eftermiddagen och kvällen också att vara "saluhall i glesbygd". Där kommer lokala livsmedel att säljas i syfte att lyfta fram de små producenterna och lokala livsmedel.

Ett annat annorlunda inslag är en modevisning som sker i Galleri Orsak med second handkläder, hemgjorda kläder och annat.

Framförallt är ju Orsayran en musikfest och enligt arrangörerna ser det jättebra ut inför finalen.

- Som vanligt vill vi inte avslöja vilka som kommer. Det ska ju vara en överraskning, säger Pelle Klockar som samordnar musik-inslagen.

- En liten öppning kan vi väl ge och det är att en rikskänd, tungvrickande gitarrist dyker upp, liksom en bluessjungande mas från Siljanstrakten. Därutöver har vi fått förhansanmälningar från musiker som representerar de flesta genrer. Så ett är säkert, det blir en stor final i kväll.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons