Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det bråda dagar för spårskötare

Annons

-Det är väldigt blött i myrarna och det finns ingen tjäle alls i backen så det blöter igenom när vi kör med pistmaskinen. Det är tur att det är kallt så det fryser ihop men det vore ju bra om det kom lite mer snö.

Det säger Karl-Gunnar Boman, spårskötare vid kommunen som till sin hjälp har Per Garfvé och ytterligare några personer som arbetar åt kommunen.

-Hittills har det fallit cirka 30 centimeter snö i Ljungåsenområdet, uppger han, och enligt Per Garfvé rör det sig om ungefär samma mängder efter elljusspåren i Ludvika.

-Här på Ljungåsen har vi hunnit med att göra i ordning Myrspåret på tre kilometer och Hedenhösspåret som mäter 400 meter.

- Övriga spår här uppe är det nya "Vindkraftsspåret" som går i omgivningarna runt vindsnurrorna och mäter åtta kilometer. Sedan har vi Hundspåret på tre kilometer och Gropbergsrundan och Myrrundan som båda är på fem kilometer.

Karl-Gunnar Boman vågar inte ge några utfästelser om från vilka datum dessa spår kan vara åkbara. Det skulle dock underlätta om det faller ett par decimeter snö.

-Ja, tack, säger Boman, som kanske blir bönhörd. Väderlekstjänsten har nämligen varslat om att något eller ett par snöfall kommer att passera över Svealand de närmaste dagarna.

-Visst är det bra att det blev vinter, även om den kom väl sent, tycker han.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons