Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Brage på rätt väg

Annons

Svar till Före detta IKB:are, 2 januari:

Med anledning av en tidigareinsändare, skriven av signaturen "Före detta IKB:are", om Brages svaga spelartrupp, är en inflikning nödvändig för att balansera debatten.

Varför ignoreras att klubben1998 gjorde misstaget att lita på en, vad jag hört, skrupelfri dansk spelaragent? Brage har 1,4 miljoner kronor kvar i skulder till följd av hela den där skattehärvan, och det präglar klubben mer än vad de flesta tycks vilja inse.

Den nuvarande klubbledningen, som du vill "sopa bort", hade ingen del i de beslut som fattades då. Sanningen är att de gjort ett jättejobb och sparat in en miljon kronor det senaste räkenskapsåret.

Det var en ren nödvändighet för att inte riskera konkurs, eller att det skulle dröja ännu fler år innan ekonomin är helt sanerad.

Jag vet inte hur du tänker, men jag känner mig liksom mer nöjd med en åttondeplats i division 2 och en ständigt förbättrad ekonomi än en konkurs.

Min poäng är att det inte går att bygga ett lag för spel högre upp än tvåan (möjligtvis nya division 1) under de här ekonomiska förutsättningarna. Klubben har helt enkelt inte råd med bättre spelare än de som för närvarande representerar Brage.

Nu är situationen väldigt speciell, då Brage hade ett fullgott superettalag 2004. Men spelarna underpresterade rejält under en osannolikt turbulent säsong, och kastade ner klubben i division 2 när man som minst behövde det.

Men nu har Brage äntligen rättat munnen efter plånboken och satsar på unga talanger istället för mätta föredettingar. Tänk gärna på det nästa gång du skriver ogenomtänkta insändare.

Och vill du och dina kamrater vända kappan efter vinden och börja hålla på Falu BS, så varsågod. Men kom inte tillbaka den dagen då Brage gör comeback i eliten - med sanerad ekonomi och en ljus framtid i sikte.

MOTGÅNGSSUPPORTER

Mer läsning

Annons