Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk bostadsplattform evakueras

Annons

En bostadsplattform i Nordsjön med över 300 personer ombord evakuerades i hårt väder i dag, uppger den norska räddningscentralen. Evakueringen gick långsamt och förväntades pågå hela kvällen.

Plattformen Port Reval fick evakueras sedan två ankarfästen slitits av i det hårda vädret under natten mot fredagen.

Vid lunchtid på fredagen beslöt oljekoncernen Total Norge att evakuera plattformen. Endast en minibesättning på 38 man, specialtränad för extremt väder, blir kvar. Åtta till tio helikoptrar deltog i evakueringen. Koncernen har valt att inte meddela vilka nationaliteter som finns bland de evakuerade. Svenska UD har enligt uppgift till TT inte fått några uppgifter om evakueringen, vilket följer normala nordiska rutiner för olyckor där de nordiska länderna förväntas ta hand om grannländernas medborgare på samma sätt som sina egna.

Vid 15.30-tiden på fredagen hade 80 man kommit i land. Evakueringen väntades fortsätta under en bra bit av fredagskvällen.

Plattformen Port Reval har använts av de byggjobbare som håller på att montera ner oljeriggar i det avvecklade Frigg-fältet. Produktionen där upphörde för två år sedan.

Tidigt på fredagseftermiddagen rådde orkanvindar i Nordsjön men blåsten väntades mojna senare under fredagskvällen.

TT

Mer läsning

Annons