Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrmännen har tagit över Öraberget

Annons

- Det var ju en rent formell sak, förklarar Jan Magnusson, som varit tvångsförvaltare för den konkursade bostadsrättsföreningen sedan den december 2004.

- Mitt sista uppdrag på onsdagen var att läsa av vatten, el och oljan innan ägarna formellt tog över. Nu har Ludvika kommun ingenting med fastigheterna att göra.

Kommunens tvångsengagemang har kostat skattebetalarna miljoner. Nu när den finns en ny ägare efter Geir Paulsens störtade projekt ser Magnusson framtiden positiv.

- I dagsläget finns det boende i 19 av de 60 lägenheter som kommer att vara disponibla. Detta är 11 mindre än tidigare men jag är övertygad om att den nye ägaren snabbt ska fylla sin kvot.

Av de elva lägenheter som lämnats är åtta vanliga hyreskontrakt medan tre av totalt tolv norrmän har lämnat Grängesberg för gott. Norrmännen tröttnade på alla problem som uppstod när Paulsen försvann.

Hur mycket dessa hade betalat för sina lägenheter är oklart. Enligt Jan Magnusson har norrmännen erlagt allt mellan 1 krona och 100 000 för lägenheterna.

- Vi kan bara hoppas att det snart blir många köpstarka norska hyresgäster på Öraberget. En god affär för Grängesbergs handel och självklart för hela kommunen, betonar Jan Magnusson.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons