Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordlöf involverad i bolaget som ger ut "Bo i Borlänge"

Annons

- Jag har ingenting med detta att göra, säger Mariann Nordlöf, s.

Kommunens inköpschef anser dock att det är fel att skriva avtal om "Bo i Borlänge" utan föregående upphandling. - Som jag ser det är det solklart. Det här skulle ha upphandlats. Jag ska se om det går att bryta avtalet och göra en riktig upphandling, säger Anders Bringborn.

Handelsbolaget Infoma Nord består av bolagsmännen Folke och Mariann Nordlöf. Mariann Nordlöf, socialdemokratiskt kommunalråd i Borlänge kommun, har alltså intressen i det bolag som trots kritik fått ett kommunalt avtal utan upphandling.

Ett faktum som kritiseras av bland annat kommunens inköpschef Anders Bringborn, se här intill. Mariann Nordlöf sitter även i styrelsen för det aktiebolag som Nordlöfs driver. Nordlöf Information AB.

Mariann Nordlöf tycker inte att det är märkligt att hon är bolagsman i ett handelsbolag som skriver avtal med kommunen, och att hon är styrelseledamot i aktiebolaget.

- Vi har ett aktiebolag och ett handelsbolag. Men jag gör inga affärer.

Men du är ju bolagsman i Infoma Nord.

- Där har vi inga affärer.

Och du är styrelseledamot i aktiebolaget.

- Jag tror det.

Det är inget konstigt i att man som kommunalråd har sådana uppdrag i bolag som har affärer med kommunen?

- Nej, jag har inte ett dugg med det att göra, jag ser ingen intressekonflikt i detta. Avtalen slöts innan jag blev kommunalråd.

Men ett nytt avtal skrivs nu.

- Det är bara en förlängning av det gamla. Jag har ingenting med byggnadsnämnden eller Borlänge energi att göra. Jag har aldrig varit i en jävsituation.

Förstår du att de här frågorna ställs?

- Både och. Jag är nog inte den enda förtroendevalda i kommunen vars man har ett företag och inte den enda som familjemedlem som ingår i styrelsen.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons