Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nolltolerans fungerar"

Annons

Systemet kom till som en följd av att många elever misskött sig och inte kommit i tid till lektionerna. Nu har skolan nolltolerans mot för sen ankomst eller glömda skolgrejer. De elever som kommer för sent eller glömmer att ta med sig rätt saker till lektionen hänvisas till en särskild sal där de får räkna matte eller hålla på med engelska och svenska.

I går kallade elevrådet på Gylleskolan till en presskonferens eftersom ämnet varit så uppmärksammat.

- I tidningen har det stått så mycket negativt om Gylleskolan, så vi ville berätta att det är en bra skola och att nolltolerans fungerar bra, säger Ia Sjans.

Elevrådet tycker att det har blivit bättre ordning på skolan sedan det nya systemet infördes. Förut stördes lektionerna ofta av elever som gick ut och in i klassrummet för att de hade glömt något eller av att många kom för sent.

- Det har nästan blivit tävling om att komma i tid nu och det är mindre stökigt på lektionerna, säger Sofia Nilsson.

- De som inte tycker om nolltoleransen är de som brukar komma för sent eller skolkar ofta, berättar elevrådet.

Enligt elevrådet peppar klasserna läraren så att det blir rättvist vem som får komma in och vem som inte får det, om någon kommer försent.

- Vissa lärare är snällare men då säger klassen i från, säger Sofia Nilsson.

De flesta i elevrådet är överens om att det nya systemet är bra, men det är viktigt att det gäller för alla.

- Tidigare hände det att lärare kom för sent eller hade glömt något, men de måste ju också sköta sig precis som vi. Fast på slutet har det blivit bättre, säger Sofia Nilsson.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons