Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjd Wennberg ser fram emot final

Annons

Årets uppsättning av Tid att skörda var nära att regna bort. Men tack vare den publik som kom blir det en fortsättning. Nästa sommar slutar Gunilla Wennberg som regissör av bygdespelen men lovar redan nu en fantastisk final.

- Vi är nöjda med säsongen även om den präglades av regn, regn och åter regn. Det var skurar på förmiddagen, på eftermiddagen och på kvällarna, berättar Gunilla Wennberg.

Föreställningen spelades under en vecka i slutet av juli på Ängsholns folkpark. Ekonomiskt kommer föreställningarna att gå ihop även om Gunilla Wennberg med ensemble önskat större publiktillströmning. Det medger i alla fall att Gagnefs amatörteaterförening kan fortsätta med sina bygdespel.

Nästa år blir det alltså grand finale för Gunilla Wennberg. Det blir då sista chansen att få se en föreställning i hennes regi.

Efter årets föreställningar har hon funderat på hur hon bäst kan avsluta. Ett alternativ var att uppföra samtliga spel men nu har hon bestämt sig för När trollen flydde Gagnef.

- Det blir en fantastisk familjeföreställning med stora fyrverkerier, lovar Gunilla redan nu.

Efterträdare blir Tina Ranerfors från Falun som kommer att gå, eller snarare, springa med Gunilla nästa sommar. För tempo har hon i det mesta hon företar sig.

Gunilla Wennberg vill gärna vara kvar på ett hörn. Men det är scenografi snarare än regi som lockar.

- Just nu tycker jag det är roligare att bygga, skimrande sjöjungfrur och annat vad jag kan hitta på, avslutar Gunilla.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons