Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobel tillställning i Nyhammar

Annons

Det har blivit något av en tradition med Nobelfest vid skolan.

Celebriteter saknas inte heller här. Således fanns Prins Håkan (Eriksson) och Drottning Sylvia (Flyckt) på plats som vanligt, utstyrda i full ornat och med vederbörlig uppvaktning.

Egentligen skulle Kung Gunnar (Grahn) ha hedrat tillställningen med sin närvaro, men hade insjuknat. Möjligen hade han ont i barret.

Firandet följde det traditionella vilket innebar inmarsch med fanor till Romans Drottningsholmsmusik, nationalsång och högtidliga motiveringar för varje pristagare.

Det var ett otal Nobelpris som överlämnades. Litteraturpris, teknikpris, fredspris, konstpris och ett flertal Bästa Kompis där eleverna själva utgjorde jury.

Givetvis bjöds det också trerätters Nobelmiddag dagen till ära. Skolans egen Werner Vögeli, Magnus Andersson - känd bollsparkare med sinne för mål(!) - kunde berätta att de mer eller mindre festligt klädda gästerna kunde avnjuta Toast Skagen, potatisgratin med kassler samt glass med frysta bär. Såväl maten som dukningen var smakfull.

Liksom tidigare år hade man också en utställning på tema eleverna arbetat med under hösten.

Den här gången handlade det om jorden och rymden. Det kunde ha blivit dagens höjdpunkt om det inte varit för att aktuell rymdraket blivit uppskjuten natten före.

Eller om det var uppskjutningen som blev uppskjuten.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons