Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nidingsdåd på Sollen

Annons

För Wikers och många andra båtburna är Sollen, den nu fördärvade grillplatsen i synnerhet, en attraktiv plats för rekreation under fina sommardagar.

Dit brukar många åka för att bada och umgås. Nu när de fina gamla träden inte längre pryder platsen är den inte längre lika attraktiv.

- Tallarnas kronor skuggade så fint när man satt där. Det var som en liten oas, säger Wiker som inte kan begripa hur någon eller några okända personer kan ge sig till att fara fram på detta vis i den vackra naturen och dessutom på Stora Ensos marker.

- Men som tur var föll inte träden över bordet så det har klarat sig, fortsätter han.

Vem eller vilka som ligger bakom vad som kan uppfattas som rena rama nidingsdådet går det bara att spekulera om. Notervärt i sammanhanget är dock att den eller de som sågat har lämnat rejäla stubbar. Vidare kan konstateras att delar av stammarna har kapats upp i bitar lagom långa för att klyvas till spis- eller brasved.

- De har dessutom varit bekväma av sig. De har inte stått på knäna när de sågade för stubbarna är ju meterhöga, konstaterar Wiker som tror att dådet har utförts med någon form av motorsåg.

- Ingen har frågat oss om lov så det handlar om en olovlig avverkning, konstaterar Håkan Stoor, distriktschef vid Stora Enso skog.

-Vi tänker inte göra någon polisanmälan men jag hoppas att de som har gjort det förstår att man inte ska göra så. Jag har full förståelse för om folk är ledsna. Det ser verkligen illa ut och vi får se till att det blir uppstädat.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons