Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till häktning för Rosengårdsbråk

Annons

Malmö tingsrätt säger nej till häktning av en 17-årig pojke, som misstänks för den grova misshandeln av en jämnårig i stadsdelen Rosengård i söndags.

Enligt rätten finns det bevis som tyder på att 17-åringen är skyldig, men han häktas ändå inte på grund av sin låga ålder. Kammaråklagare Pernilla Trimmell säger till TT att hon är besviken och befarar att 17-åringen nu kan påverka vittnen.

Hon hade begärt både 17-åringen och dennes 16-årige bror häktade för dråpförsök, alternativt grov misshandel. Häktningsförhandlingen mot 16-åringen inleddes strax efter klockan 15.

Det var i söndags kväll som en 17-årig pojke i Rosengård misshandlades svårt när han var på väg hem tillsammans med en kamrat, som lyckades fly och larma polisen.

Enligt de första uppgifterna var det ett ungdomsgäng som överföll de båda pojkarna vid Rosengårdsfältet, men polisen uppger att det i nuläget inte finns några fler misstänkta än de båda bröderna. Utredningen är dock inte avslutad och fler förhör ska hållas.

Den misshandlade pojken fick bland annat ta emot flera sparkar och slag mot huvudet och fördes till Universitetssjukhuset i Lund där han opererades. Pojken är fortfarande nedsövd och vårdas i respirator på intensivvårdsavdelningen, men hans skador bedöms inte längre som livshotande. Det är dock fortfarande oklart om han kommer att få bestående men.

De båda bröderna anhölls i sin frånvaro i måndags eftermiddag och greps någon timme senare.

TT

Mer läsning

Annons