Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till Granlund kan ändras till ett ja i ks

Annons

I arbetsutskottet beslöts att avbryta samarbetet med den befintliga turistentreprenören när avtalstiden går ut den 19 januari. Kommunstyrelsen måste före den 30 juni besluta om man vill fortsätta med Fliesbergs Outdoor som entreprenör. I såfall träder en option på ett plus ett år i kraft.

Arne Bogghed föreslog i arbetsutskottet att man skulle komma överens med nuvarande entreprenören om att få skjuta på beslutet tills efter ett stormöte med näringslivet. Det för att få höra deras uppfattning.

- I regnbågen finns en majoritet om att vi stödjer centerpartiets förslag. Därmed får det bli ett stormöte och sedan tar vi beslut efter det, säger moderaternas Rune Werf.

Han menar dock att det mesta talar för att Granlund får fortsatt förtroende att driva turistbyråerna i kommunen.

- Det finns ingen enad front mot Granlund, utan det som företagen är missnöjda med är den nuvarande entreprenören som varit Peter Emretsson, säger Rune Werf.

Emretsson har varit anställd av Idre Turism som haft Fliesbergs Outdoors uppdrag att driva turistbyråerna i kommunen.

Peter Emretsson har redan lämnat Idre Turism och den sista juni lämnar även Peter Entian företaget.

Det innebär att när kommunstyrelsen nu går till beslut i turistbyråfrågan i slutet av juni, så är det en i allra högsta grad oenig kommunstyrelse, men där det finns en majoritet för att inte säga upp avtalet med nuvarande turistentreprenör.

Säger kommunstyrelsen ja till en förlängning av turistbyråavtalet med Fliesbergs Outdoor så kör man samtidigt över framförallt Idre Fjäll. En anläggning där kommunen är stiftare, som klart deklarerat att man inte vill ha något med Fliesbergs Outdoor att göra.

Anders Lundqvist driver Hotell Älvdalen. Enligt Rune Werf ska det vara ett av de företag som motsätter sig Peter Emretsson, men inte Johnny Granlund, reagerar med bestörtning.

- Det är ren lögn. Tydligen finns det politiker som inte läser de namnlistor vi lämnat in. Vi saknar förtroende för Johnny Granlund och vill inte ha någon förlängning av avtalet. Däremot har vi inget emot Peter Emretsson, säger Anders Lundqvist.

Likafullt kan det bli ett nytt beslut i kommunstyrelsen som öppnar dörren för just Johnny Granlund. Det då centerpartiet väntas rösta med regnbågsalliansen som visserligen ser ut att förlora folkpartiets röst.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons