Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till Fällenhotellet

Annons

Frågan diskuterades vid partiets årsmöte. I hotellfrågan anser kristdemokraterna att det finns flera hotell i Malung och gamla Skinnargården kan renoveras till ett respektabelt hotell för en betydligt lägre kostnad.

I Fällen anser kd att man i stället ska arbeta för att etablera ett köpcentrum, som skulle kunna skapa nya arbetstillfällen och framtidstro för kommunens centralort. Läget, vid de hårt trafikerade vägarna 45 och 71, är bästa möjliga affärsläge i Västerdalarna som behöver ett köpcenter.

Årsmötet beslöt att kd i Malung ska driva frågan om att låta föräldrarna bestämma barnomsorgsform. Förskola och skola ska förmedla tydliga normer och värderingar. De äldre ska få en värdig omsorg.

Kd vill också försöka med att driva kommunala verksamheter i annan driftform. Kommunens förvaltning ska koncentreras till kärnverksamheterna. Kommunledningen måste visa mer tydlighet och sträva för utvecklat samarbete med grannkommuner som Vansbro och Älvdalen.

Mötet noterade glatt att den motion som partiet stått bakom, om etablering av ishockeygymnasium för tjejer i Malung, tycks falla i god jord.

Till kd-ordförande i Malung valdes Lars Nilsson och vice ordförande Lars Wennberg samt styrelseledamot Jan-Ove Rickardsson. Mikael Larsson avtackades för sin tid som ordförande.

Årsmötet besöktes av riksdagsmannen Ulrik Lindgren samt ombudsmannen Sakarias Winberg.

ANDERSMOJANIS

Mer läsning

Annons