Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

-Nej tack, sa Anitra

Annons

Polisen i Avesta förbereder sig inför julhelgen.

På julafton och juldagen kommer det att finnas en patrull i Avesta och Hedemora. På annandagen är det dans på många uteställen och då har man två bilar ute under dagen och kvällen och på natten en bil.

Stationsbefälet Sven-Erik Lönnberg anser att polisen klarar sig bra med de patruller som finns ute. Samtidigt tycker han att antalet familjebråk i Avesta och Hedemora har ökat de senaste jularna.

Chefen för socialförvaltningen i Hedemora Anders Jacobson kan varken bekräfta eller bestrida den bilden. Men helt klart är det så att alkoholkonsumtionen ökar under julhelgen.

Kommunens drogsamordnare Suzanne Mårtensson ville dra sitt strå till stacken för en vit jul och erbjöd Systembolaget att lägga ut ett flygblad med uppmaningen att inte köpa ut till ungdomar.

Men Systembolaget tackade nej. I ett svar till Suzanne Mårtensson skriver Systembolagets vd Anitra Steen att bolaget får många liknande förfrågningar och att de konsekvent säger nej till dessa. "För oss är det viktigt att den kommunikation som sker i våra butiker hänger ihop med hur vi ser på vårt uppdrag och att alla budskap hänger ihop med varandra." skriver Anitra Steen i sitt svarsmejl.

Hon föreslår att Suzanne Mårtensson lägger flygbladen vid dagligvaruhandelns försäljning av öl.

-Det här visar på Systembolagets dubbla uppdrag. Samtidigt som de har ett alkoholpolitiskt uppdrag har de en vara som ska säljas, säger Anders Jacobson.

- Personligen tycker jag inte att det hade varit något fel med ett flygblad.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons