Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nazister kommer till Almedalsveckan

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, som har ett starkt fäste i Dalarna, kommer att vara på plats under Almedalsveckan på Gotland.

Annons

Bild från Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Borlänge 1 maj 2016.

Nordiska moståndsrörelsen, NMR, har ansökt om platsmark och tillstånd att hålla tal på Almedalsveckan på Gotland, rapporterar tidningen Hela Gotland.

Totalt vill de finns på plats under tre dagar i slutet av veckan.

– Vi har ganska nyligen bildat en parlamentarisk gren i form av ett parti och vi kommer att ställa upp i valet. Så det är första gången vi är i Almedalen, säger Pär Öberg, som står som ansvarig på tillståndsansökan. till Hela Gotland.

NMR:s ansökan kommer att behandlas som alla andra konstaterar Mia Stuhre, projektledare för Almedalsväcken.

– Vi har yttrandefrihet i Sverige och vi har inte mandat att säga nej till någon som vill vara här, säger hon till Hela Gotland.

Ansökan har inte formellt godkänts än, men kommer enligt Anders Råbjer, polisens kontaktperson för frågor kring ordningslagen och tillstånd under Almedalsveckan, att bli det.

– Vi har en grundlag som gäller alla och polisen ska skydda dem så att de kan genomföra detta. Sen får polisen göra en bedömning av vilka resurser som krävs, säger han till Hela Gotland.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons