Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturligt lyft

/

Annons

- Nållyft i kombination med ultraljud är ett säkert och naturligt alternativ till botoxsprutor och plastkirurgiska ingrepp, hävdar TCM-akupunktören Anna Berg i Falun.

Hon har testat i smyg i ett par års tid och är först i landet med att kombinera behandlingsformerna för att nå optimalt resultat. Utbildning i skönhetsakupunktur har hon skaffat sig på universitet i Kina, där hon studerat två gånger.

Nu senast i höstas, då hon lyckades få köpa med sig den ultraljudsanläggning hon använder i verksamheten här. anna tillhör med sina 14 år i branschen pionjärerna inom den Traditionella Kinesiska Medicinen i Sverige. Hon är också godkänd lärare och driver Skolan för Kinesisk Medicin (SKM), där hon delar med sig av sitt kunnande till blivande yrkesmänniskor från hela landet.

- Fram till nu har jag på kliniken varit inriktad på akupunktur i medicinskt syfte för att lindra smärta, bli kvitt allergi, minska övergångsbesvär, depression och trötthet, säger hon.

Nu tar hon steget fullt ut och utmanar plastkirurgin med nållyft och ultraljud som en sorts naturlig botox. Ett som Anna garanterar riskfritt alternativ, under förutsättning att det utförs av en utbildad TCM-akupunktör.

Skönhet är som anna ser det bara ett annat ord för balans. Inom den Traditonella Kinesiska Medicinen står helhetstänkandet i fokus, och hon och jobbar därför både inifrån och utifrån med den här helhetsmetoden.

- Med nålarna lyfter jag haklinjer, reducerar rynkor, linjer, svullnader, påsar och mörka ringar under ögonen, säger Anna, som är ensam om att kombinera akupunkturen med ultraljud.

Sticken sätter fart på blodcirkulationen i huden, så att cellerna får mer syre och näring samtidigt som slaggprodukter förs bort. Det får till följd att huden blir slätare och spänstigare och får mer cirkulation och lyster.

- Effekten är bevisad, och i Kina sätts akupunktur alltid in på strokepatienter för att motverka bestående ansiktsförlamning.

Så långt har sjukvården inte hunnit här, men redan nu händer det att anhöriga till strokepatienter kontaktar henne och ber om hjälp. Efter tillåtelse från klinikchefen kan hon sedan börja behandla patienten redan på lasarettet.

Med sin moderna ultraljudsanläggning förstärker hon inte bara resultatet av skönhetsakupunkturen utan kan också behandla ytliga blodkärl, rosacea, åldersfläckar, solskador och pigmentförändingar.

- En behandling räcker för att se positiv skillnad på huden och kan vara värd att unna sig vid något festligt tillfälle, tipsar Anna.

Tio behandlingar är annars det hon rekommenderar för att nå optimalt resultat och få patienten att känna sig som en ny människa både utanpå och inuti. Det har att göra med helhetstänkandet och att Anna inte bara behandlar ansiktet utan hela kroppen. Hon gör det via punkter som dels är stärkande och ger energi, dels är lugnade och motverkar stress.

Anne-Lie Sahlin, 29, är en av Annas patienter. Hon har sökt hjälp för vätskeansamlingar i ansiktet. Metoden som används är densamma som för ansiktslyftet, nålar och ultraljud.

- Det har hjälpt jättemycket, säger Anne-Lie Sahlin som nu gjort tio besök.

- Jag har tidigare fått ansiktsmassage, men en bekant tipsade om det här som ett alternativ. Nålsticken känns nästan inte alls. När man väl fått i nålarna så är det nästan behagligt, man blir lugn.

AKUPUNKTUR & SKÖNHET

  • Akupunktur utförs med nålar och är en del av den Traditionella Kinesiska Medicinen – TCM
  • Tillämpas i Sverige medicinskt sedan närmare 30 år och estetiskt från och med i år. För att blir godkänd TCM-akupunktör krävs treårig utbildning, för att bli godkänd lärare ytterligare två års studier.
  • Skönhetsakupunktur tar en timma och kostar 695 kronor.
  • Undvik kall rå föda i samband med skönhets-akupunktur. Ät istället varm, gärna kryddstark mat och drick mycket vatten för att få fart på blodcirkulationen.
  • Ge din hud en föryngrande vitamininjektion:
  • dela två kapslar med E-vitamin och smörj in ansiktet med.

Fakta: ANNA BERG

Ålder: 50 år

Gör: TCM-akupunktör och lärare i kinesisk medicin och akupressur.

Gör naturliga ansiktslyft på Grand Spa & Sport i Falun.

Bor: Lägenhet i centrala Falun med utsikt över ån.

Intressen: Heminredning, måla i olja, tavlor och korgar, resa och läsa.

Mer läsning

Annons