Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturen blir hennes motiv

Annons

Men det är inte bara tomtar på porslin som Anita målar utan en annan av hennes stora grejer är att exempelvis måla djurmotiv på postlådor, någonting som blivit mycket populärt.

-Får jag exempelvis en bild på en katt eller en hund så målar jag detta på postlådan och det sker i akryl som jag sedan lackar med klarlack, säger Anita Lennartsson.

Att måla har alltid varit Anitas stora intresse men 1993 blev det också hennes jobb att verka som konstnär. Det har gått mycket bra och Anita Lennartsson har haft full sysselsättning som konstnär. Hon har under årens lopp medverkat i många utställningar. Den mest långväga utställningen var 1995 då hon ställde ut på Nordiska museet i Seattle i Amerika.

De djurmotiv som Anita målar på postlådor, tallrikar och möbler bland annat är mycket naturtrogna och verkliga och är därför också mycket omtyckta och eftertraktade. Det samma gäller också hennes målade porslinstomtar som är fantastiska.

I samband med julmarknaden på Malungs Hembygdsgård visade också Anita Lennartsson upp en del av sina konstverk och hon planerar också att så småningom ha utställning i Malung. Anita Lennartsson har också genom årens lopp också gjort en hel del oljemålningar och akvareller och även här handlar det oftast om djurmotiv, fågelmotiv eller landskapsmotiv. Allt som har med natur att göra ligger med andra ord Anita Lennartsson mycket varmt om hjärtat.

Anita Lennartsson besökte Dansbandsveckan för ett par år sedan och det gjorde att hon så småningom hamnade i Malung.

Hon kommer ursprungligen från Stenstorp utanför Falköping.

Konst nämnde vi har intresserat henne sedan hon var liten men det var först 1993 som hon tog steget att bli konstnär på heltid något som hon trivs med och som hon inte ångrar.

-Hittills har jag klarat mig bra på konstnärsyrket och det är kul och inspirerande och det är många som tycker om min konst, säger Anita Lennartsson som haft mycket bråda dagar.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons