Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattvandring riskerar försvinna

Annons

Nattvandrarna är benämningen på ansvarsfulla föräldrar och andra vuxna som vill medverka till att barn och ungdomar har det bra när de är ute om kvällar och nätter. Verksamheten startade för 14 år sedan. Tidigare var det många som ställde upp och var aktiva.

På senare år verkar emellertid intresset ha svalnat trots att behovet av vuxennärvaro inte lär ha blivit mindre.

- Vi är väl en sex, sju och av oss är det i princip bara tre som fortfarande är aktiva. Därför har vi tvingats ligga lågt under hösten. Nu har vi lämnat ut lappar till skolornas rektorer för att de skulle få ut dem i klasserna. Det får bli sista rycket. Lyckas inte det här så är det slut. Då lägger vi av, fortsätter Persson.

- Lapparna lämnades ut förra veckan och vad jag vet är det bara en förälder som har svarat hittills. Henne borde man ju skicka en blomma till, fortsätter han menande.

-Tidigare annonserade vi för en träff på Ugglan. Trots det kom det inte en käft.

De närmaste två veckorna blir nu avgörande för Nattvandrarnas framtid. Även om det verkar trögt finns fortfarande en förhoppning om att föräldrarna tar sitt ansvar och ställer upp för sina barn. Det betraktas som mycket värdefullt om de är med när de unga är ute på stan under helgerna, i samband med skolavslutningarna och vid andra tillfällen då många barn roar sig tillsammans.

- I examenstider är det inte roligt till exempel nere på Skuthamn. Fy fan hur det brukar se ut och lika är det vid första maj. Jag tycker verkligen att föräldrarna ska ansluta sig till oss.

Avslutningsvis påminner Persson om att sluttiden för det nu allra sista försöket att rädda verksamheten är satt till den 15 mars. Sedan blir det dags att ta ödesbeslutet om Nattvandrarnas vara eller icke vara.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons