Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattvandrare i Malung är ute under storhelgerna

Annons

Daniel Johansson som är ordförande i "Vuxna på Grönland" kommer också fortsättningsvis att vara kvar i den positionen. Vid stormötet berättade han för de församlade att de kommer att få klara riktlinjer hur man ska arbeta i föreningen, vilka rättigheter man har och vad man inte får göra.

-Det är viktigt att vi syns ute på samhället framför allt i samband med stora tillställningar som Dansbandsveckan, Malungs marknad och andra större arrangemang och att vi då har en bra dialog med ungdomen, säger Daniel Johansson.

De som kommer att nattvandra i Malung kommer också att vara väl synliga, eftersom de kommer att vara iklädda gula jackor. De kommer att arbeta i grupper och om alla som anmält sitt intresse för verksamheten också kommer att ställa upp behöver man inte ställa upp så många helger under ett år.

-Det är viktigt att vi bryr oss om ungdomen och att de känner att vi är till för dem och för att stötta och hjälpa dem om det blir problem, säger Anders Jers som företräder Malungs församling, och som varit med i verksamheten sedan den drog i gång och som nu hoppas att den ska bli ännu bättre.

De som varit med och nattvandrat har också märkt att många ungdomar i Malung uppskattar att man kan träffa och prata med vuxna vid utsatta tillfällen men även i övrigt när de stöter samman under helgnätter då det många gånger kan vara en hel del stök i centrala Malung.

"Vuxna på Grönland" har också hjälp av många företag i sin verksamhet. Vid stormötet förklarade Mustafa Kilincaslan som äger pizzerian Torino, i centrala Malung, att han kommer att ge förplägnad i form av mat och dryck till de som ideellt ställer upp på de här nattvandringarna under storhelgerna. Under dessa helger kommer nattpatrullerna att finnas i centrum men även på några områden i direkt anslutning till centrala Malung liksom vid campingen på Bullsjön.

-Vi ser verkligen fram mot vårt fortsatta arbete och nattvandringarna i centrala Malung, säger ordföranden Daniel Johansson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons