Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattligt angrepp mot flyktingläger

Annons

Den libanesiska krigsmakten skärper greppet om det belägrade flyktinglägret Nahr al-Barid.

Två soldater har dödats i striderna mellan armén och islamiska extremister.

Sex soldater sårades enligt källan i striderna, som bröt ut i söndags. Även två palestinska civilpersoner och tre extremister skadades enligt sjukhuskällor.

Lägret utsattes för stark automatvapen- och granatbeskjutning och där inifrån steg rökslingor mot skyn natten till i dag.

Samtidigt kom rapporter om att strider blossat upp runt ännu ett flyktingläger. Den här gången i landets södra del, Ayn al-Hilwa där en beväpnad grupp förskansat sig, Jund al-Sjam (Damaskus soldater). Tre soldater och två civila palestinier sårades, rapporterar sjukvårdsfolk. Efter detta växer oron för att striderna ska sprida sig till andra läger.

I Nahr al-Barid skärptes belägringen av gruppen Fatah al-Islam. Militären attackerade med understöd av stridsvagnar och helikoptrar men de belägrade medlemmarna av Fatah al-Islam håller ut.

Taha hävdade att gruppen har kontroll på slagfältet och att den för ögonblicket är i överläge.

Kraftmätningen om lägret Nahr al-Barid går nu in på sin tredje vecka. Flyktingstaden är omringad av pansar, och på den sida som vetter mot havet patrullerar Libanons flotta.

I lördags utkämpades de hårdaste striderna sedan konflikten mellan islamistgruppen Fatah al-Islam och de libanesiska regeringsstyrkorna började den 20 maj.

Fatah al-Islam, en grupp som sägs vara bara ett par hundra man stark, är kvar i lägerstaden.

En mängd hus i lägret har stått i brand sedan armén beskjutit dem för att se till att prickskyttar inte kan göra bruk av hustaken.

Man tror att det har krävts minst 16 liv inne i lägret; de militanta islamisterna har bekräftat fem döda i de egna leden. Reuters anger antalet dödade sedan den 20 maj till 110, varav 44 soldater, minst 36 extremister och minst 20 civila.

TT

Mer läsning

Annons