Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattlig skadegörelse på flera personbilar

Annons

Det säger polisinspektör Håkan Löfqvist till NLT vid 7.45-tiden på torsdagsmorgonen. Han har just kommit in på polisstationen i Ludvika efter att ha varit ned till Vasalunden och tagit upp flera anmälningar.

-Tre av landstingets bilar som hör till habiliteringen och BUP (barn- och ungdomspsyk) har blivit skadade, dessutom några privatbilar.

-Förövarna har målat på bilarna med tuschpenna med svart färg. De har skrivit "fuck", "fuck you", "exit" och en del annat. Väldigt tråkigt för bilägarna, säger Löfqvist som utgår från att yngre förmågor är de skyldiga.

Polisinspektören fick rätt i sitt antagande att fler drabbats. Under förmiddagen framkom att ytterligare minst nio bilar skadats. Dessa stod under natten uppställda på parkeringen vid Engelbrektsgatan, bakom Plutokvarteret.

En tröst i bedrövelsen kan möjligen vara att det förhoppningsvis är lättare att tvätta bort tuschfärg än om förövarna skulle ha använt sprayfärg.

Vid besöket i kvarteret vid Köpmansgatan och Norra Järnvägsgatan, noterade polispatrullen också att det målats på en husvägg tillhörande Ludvikahem samt att något föremål slängts in genom bakrutan på en blå Volvo. Skadegörelsen på Volvon lär dock ha skett vid ett tidigare tillfälle.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons