Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattens nyheter: Villabrand och trafikolycka i Dalarna tog två liv

Så var natten i Dalarna.

Annons

Lokalt:

En fotgängare omkom när han blev påkörd av en bil på en 2+1-väg söder om Borlänge vid 22-tiden i går kväll.

En person hittades död i en övertänd villa utanför Smedjebacken i Dalarna under natten. Ett tjugotal brandmän bekämpade den häftiga branden.

Två fordon fick skador i samband med en personbilsbrand i Borlänge. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Polisen i Borlänge stoppade en man som misstänks ha kört bil narkotikapåverkad.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Martin Kinnunen (SD) har fått 199 488 kronor i arvode för sitt uppdrag som ledamot i riksbanksfullmäktige, utan att ha varit på plats, skriver Expressen.

Centerpartiet vill att regeringen ska införa en stopplag mot utvisningar av arbetskraftsinvandrare, för att hindra att utvisningar sker på grund av administrativa missar, skriver Dagens Nyheter.

Internationellt:

Ett jordskalv med magnituden 6,4 har skakat Indonesien. Skalvet inträffade utanför ön Sumatras kust och orsakade panik i staden Sigli där människor flydde från sina hem undan kusten.

Uppgifter säger att syriska regeringssoldater och allierade styrkor har gått in i rebellhållna delar av Aleppos gamla stad. En erövring av staden skulle innebära den viktigaste segern för Assadregimen i det fem år långa inbördeskriget.

Sport:

Rögles Almen Bibic sänkte både Sondre Olden och Nichlas Torp i Leksand, med smällar som tog i huvudet. Båda bröt matchen. Nu riskerar Bibic ett långt straff, enligt Expressen. Efteråt utsattes han för en hatattack och kallades bland annat för "djävla pizzabagare" – av en domare.

Sverige kunde inte upprepa prestationen från premiären, det blev förlust mot Slovenien med 23–25 i handbolls-EM. Men Sverige är ändå vidare till mellanrundan. Frågan är bara hur många poäng som följer med dit.

Tipsa DT:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med DT? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla 72023@dt.se.

Följ DT:

Facebook: DT.se

Twitter: DTnyheter

Tipsa Avesta Tidning:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med Avesta Tidning? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla redaktionen@avestatidning.com.

Följ Avesta Tidning:

Facebook: Avesta Tidning

Twitter: AvestaTidning

Mer läsning

Annons