Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattens nyheter: Tsunamivarning efter kraftigt jordskalv i Japan

Så var natten i Dalarna.

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en natt utan allvarliga händelser i länet. Det har inte heller kommit några larm om olyckor eller bränder.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha våldtagit två minderåriga flickor på en fest i Kungsbacka kommun i helgen.

Minst tio personer skadades i en brand i ett flerfamiljshus i centrala Stockholm.

Internationellt:

Japan utfärdade en tsunamivarning och boende evakuerades efter ett kraftigt jordskalv med flera efterskalv i närheten av regionen Fukushima. Fyra timmar efter skalvet och efter att ett antal mindre tsunamivågor slagit in över kusten avblåstes tsunamivarningen.

Flera skolbarn omkom i en bussolycka i Chattanooga i Tennessee. Bussen ska ha kört av vägen och sedan in i ett träd.

Det amerikanska utrikesdepartementet utfärdar en varning till amerikanska medborgare om en ökad risk för terroristattacker i hela Europa, särskilt under julledigheten.

Sport:

För elfte året i rad prisades Zlatan Ibrahimovic med Guldbollen på fotbollsgalan. Zlatan kommer även att stå som staty utanför nationalarenan i Solna.

Även Diamantbollen gick till en tidigare vinnare. Landslagsmålvakten och OS-hjälten Hedvig Lindahl fick ta emot utmärkelsen för andra året i rad.

Efter sju partier som slutat i remi vann ryssen Sergej Karjakin över norrmannen Magnus Carlsen i det åttonde mötet i schack-VM.

Tipsa DT:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med DT? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla 72023@dt.se.

Följ DT:

Facebook: DT.se

Twitter: DTnyheter

Tipsa Avesta Tidning:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med Avesta Tidning? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla redaktionen@avestatidning.com.

Följ Avesta Tidning:

Facebook: Avesta Tidning

Twitter: AvestaTidning

Mer läsning

Annons