Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattens nyheter: Man grovt misshandlad i Filipstad – förd till sjukhus med helikopter

Så var natten i Dalarna.

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en natt utan allvarliga händelser i länet. Det har inte heller kommit några larm om olyckor eller bränder.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En grov misshandel i Filipstad skedde sent på söndagskvällen. En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha misshandlats svårt med sparkar och slag och med något tillhygge i en bostad i Filipstad. En man är anhållen för misshandeln.

En traktorförare omkom efter krock med ett godståg i Holmfors, strax norr om Boden. Olyckan inträffade vid en obevakad järnvägsövergång.All tågtrafik mellan Boden och Murjek är inställd tills vidare, enligt Johan Tjerneng, presskommunikatör vid Trafikverket.

Före detta socialdemokratiska statsrådet Bengt Lindqvist har avlidit, 80 år gammal. Han avled den 3 december, uppger Socialdemokraterna. Lindqvist var biträdande socialminister 1985-91 och riksdagsman för Socialdemokraterna från 1982.

Internationellt:

Två jordskred inträffade under natten över E14 i Meråkers kommun i Nord-Tröndelag i Norge. Fem personer ska ha blivit fast i området mellan de två skreden och fick räddas med ambulanshelikopter.

Italiens premiärminister Matteo Renzi meddelar att han avgår och säger att han "tar fullt ansvar" för det "extremt tydliga" resultatet i folkomröstningen. Renzi kommer att i eftermiddag lämna in sin avskedsansökan till president Sergio Mattarella, säger han i talet.

Kubas tidigare diktator Fidel Castro har begravts vid en enkel ceremoni, stängd för allmänheten, i Santiago de Cuba. Castros sista vila blir bredvid den kubanske författaren och befrielseledaren José Martí vid kyrkogården Santa Ifigenia.

Sport:

Sverige fick en lysande start på hemma-EM i handboll. Laget skaffade sig ett drömläge genom att slå Spanien med 25-19.

Tipsa DT:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med DT? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla 72023@dt.se.

Följ DT:

Facebook: DT.se

Twitter: DTnyheter

Tipsa Avesta Tidning:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med Avesta Tidning? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla redaktionen@avestatidning.com.

Följ Avesta Tidning:

Facebook: Avesta Tidning

Twitter: AvestaTidning

Mer läsning

Annons