Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattens nyheter: Lastbil har fastnat på vägen – väg 50 avstängd

Så var natten i Dalarna.

Annons

Lokalt:

En bil ska ha kört in i en bom vid en järnvägsövergång i Repbäcken väster om Borlänge tidigt i morse. Även i Skamhed, Vansbo kommun, har en olycka inträffat då en personbil har voltat av vägen och landat på taket.

Väg 50 i höjd med Sellnäs är för närvarande avstängd på grund av att en lastbil fastnat på vägen. Det är helt stopp i riktning mot Ludvika och Trafikverkets prognos just nu är att det gäller till 07-tiden.

Snön har sakta börjat falla över Dalarna, men det värsta kaoset väntas inte drabba området förrän tidigt på tisdagsförmiddagen.

Räddningstjänsten fick flytta en lyktstolpe som blockerade vägbanan på Riksväg 70 vid Maserhallen i Borlänge efter en singelolycka, där föraren avvikit från platsen.

En person upptäckte glödande aska i ett dike i Läsarbo och räddningstjänsten åkte ut och släckte.

En privatperson bevittnade ett inbrott i en butik i Orsa. Mobiltelefoner till ett okänt värde blev bytet.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Tusentals svenska knarkköpare på darknet är avslöjade av polisen. En internationellt samordnad insats pågick under förra veckan och kan nu summeras med 20 000 misstänkta narkotikaköp från Sverige och 3 000 misstänkta köpare fördelade över hela landet.

Kvinnan ville inte längre gifta sig – det blev hennes död. Nu åtalas mannen för mord.

Internationellt:

Brittiska spionorganet MI5 växlar upp och ska anställa tusen personer de kommande fem åren. Förutom hotet från extremistiska islamister pekas Ryssland ut som ett växande orosmoln.

En passagerare dödade fyra bussrånare i Mexiko – och gick sedan sin väg och har inte synts till.

Sport:

Trots tre träffar i målramen lyckades Stoke besegra Swansea med 3–1, och tog tredje raka segern i Premier League-fotbollen.

Tipsa DT:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med DT? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla 72023@dt.se.

Följ DT:

Facebook: DT.se

Twitter: DTnyheter

Tipsa Avesta Tidning:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med Avesta Tidning? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla redaktionen@avestatidning.com.

Följ Avesta Tidning:

Facebook: Avesta Tidning

Twitter: AvestaTidning

Mer läsning

Annons