Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattens nyheter: Inbrott på Rommetravet –vattenbrist i Leksand

Så var natten i Dalarna.

Annons

Lokalt:

Inbrott på Rommetravet – ökänd gärningsman tagen på bar gärning.

Vattenläcka i Leksand – boende erbjuds obemannat tappställe.

Tågen går nu som vanligt genom Borlänge efter helgens reparationer.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Gävlebocken hann inte stå länge – på söndagskvällen, bara timmar efter invigningen, brann den upp.Bockens talesperson Maria Wallberg var bedrövad efter händelsen. – Någon kastade en brandbomb och försvann, säger hon.

En äldre man trodde att personen som ringde var hansbarnbarn som behövde hjälp med pengar, så han ställde upp. Inom kort hans bankkort tömt. Mannen hade utsatts för ett så kallat barnbarnsbedrägeri.

Trots att polisen i Eskilstuna har en ganska klar bild av mordet i Årby i oktober vill man ha allmänhetens hjälp. Detta för att kartlägga brottet då en 31-årigman sköts i huvudet utanför en port.

Internationellt:

Dissidenter i Kuba fruktar mer förtryck efter Fidel Castros död. Men det finns också några som hoppas att brodern Raúl ska genomföra reformer i landet.

Fransmännen har röstat i primärvalet om vem som ska bli högerpartiet Republikanernas kandidat i nästa års presidentval. François Fillonsom står mer till höger tog hem en utklassningsseger och Alain Juppé erkände sig slagen.

Tipsa DT:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med DT? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla 72023@dt.se.

Följ DT:

Facebook: DT.se

Twitter: DTnyheter

Tipsa Avesta Tidning:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med Avesta Tidning? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla redaktionen@avestatidning.com.

Följ Avesta Tidning:

Facebook: Avesta Tidning

Twitter: AvestaTidning

Mer läsning

Annons