Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivschefen slutar

Annons

I samband med näringslivschefens avgång kommer kommunen att se över organisationen hos näringslivsenheten berättar Nilsson, men det kommer att ske först efter semestertider.

-Vi får titta över organistionen lite ordentligt och föra diskussioner med alla inblandade först, säger Nilsson som tycker att det är tråkigt att Silfverin slutar och benämner honom som "en kanonkille".

Lennart Silfverins nya arbete är som vd för Hedemora Näringslivs AB, där han får ungefär samma arbetsuppgifter som han har nu, fast det drivs i bolagsform.

-Jag kommer att bo kvar, men arbeta i Hedemora. Som vd ska jag arbeta mot näringslivet och försöka att skapa ett bra företagsklimat i kommunen. Jag ska i första hand ingjuta hopp och förtroende, säger Silfverin.

Aktiebolaget grundades 2002 och ägs av en ideell förening, Hedemora näringslivsintressenter, som i sin tur ägs av ett 100-tal Hedemora företag och organisationer samt Hedemora kommun.

När Silfverin nu slutar i Smedjebacken summerar han sina 13 år, förutom två år på andra uppdrag i Smedjebacken, som nöjd med sin insats.

-I Smedjebacken har jag fått vara en del av den positiva utveckling som skett de senaste fem-sex åren, med bland annat företagsetableringar och -utvecklingar och en arbetslöshet som pekar åt rätt håll. Det är jag stolt och glad över. Men jag vill poängtera det, att jag bara är en del av utvecklingen i Smedjebacken.

Vad är det som får dig att sluta i Smedjebacken för att börja på annan ort?

- Det ska bli roligt med nya utmaningar helt enkelt.

Finns det något du ångrar eller inte blev som du tänkt dig?

- Inte vad jag kommer på (skratt). Några enstaka saker finns det säkert när man har facit i hand. Det kanske är jag som är dålig på självkritik...

Silfverin, som är utbildad trädgårdstekniker, blev näringslivschef första gången i Smedjebacken 1993.

Innan dess var han vd på ett anläggningsföretag.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons