Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närhet och trygghet i Djura skola

Annons

Angående artikeln "Attitydförändring eller lägg ner Djura Skola".

Jag känner inte alls igen mig i den artikeln som skrevs i Falu Kuriren lördagen den 12 januari angående Djura skola. Jag är stolt över vår fina skola i Djura!

Jag är en hemvändare som flyttade tillbaka hem till byn där jag själv växt upp för att kunna ge mina barn en lika bra start som jag själv fick en gång i tiden.

Precis som i alla andra skolor förekommer säkert mobbning och det uppstår konflikter därför att det är många individer med olika bakgrund som samlas under samma tak.

Vad som däremot kanske skiljer sig från många andra skolor är att man jobbar aktivt med att lösa konflikter när de uppstår, detta i ett nära samarbete mellan rektor, lärare, barn och föräldrar.

I en större skola får man kanske inte ens reda på om det förekommer mobbning och det är svårare att kontrollera.

Närhet, trygghet, kontroll är fördelar med en mindre skola såsom Djuras.

Att "en lärare beter sig dumt mot barnen" kan jag inte låta bli att undra vad det grundar sig på? Det är en grov anklagelse som säkert känns oerhört jobbig och kränkande för alla lärare på skolan och även för föräldrar och barn som inte alls upplever det på samma sätt som personen i insändaren.

Min erfarenhet av lärarna på Djura skola är att de är mycket kompetenta och bra att samarbeta med, och det känns tryggt att veta att mina barn har det bra i skolan.

Skolan behövs för byn och jag hoppas innerligt att vi får behålla vår omtyckta skola och att lärarna fortsätter sitt fina arbete med våra barn.

Obs! Kom ihåg mötet angående eventuell nedläggning av Djura och Gärde skola, 21 januari klockan 18.30 på Gärde skola.

MARIA AX

Mer läsning

Annons