Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nancy Pelosi åker till Syrien

Annons

Talmannen i det amerikanska representanthuset Nancy Pelosi besöker Syrien nästa vecka. Vita huset, som försöker isolera Syrien, kritiserar hennes beslut men Syrien välkomnar det.

Pelosi är en drivande kraft bakom kritiken i kongressen mot USA:s politik i Irak. Att Pelosi och hennes delegation kommer till Damaskus är ännu ett tecken på att Demokratiska partiet inte tänker låta president Bush och hans regering ensamma bestämma USA:s utrikespolitik.

Men när utrikesdepartementet inte lyckades avstyra Pelosis besök, ändrade det taktik och uppmanade henne att framföra skarp kritik; Syrien måste ändra sig i Palestinafrågan, i fråga om Libanon och när det gäller Irak _ det bör hon framföra, säger utrikesdepartementet talesman Sean McCormack.

Många amerikanska politiker och tankesmedjor har på senare tid framfört att USA:s politik av isolering gentemot Iran och Syrien får svåra konsekvenser för utvecklingen i Irak.

Pelosi kom till Israel i fredags tillsammans med Keith Ellison, kongressens första invalda muslim. På söndag talar Pelosi inför knesset.

TT

Mer läsning

Annons