Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några goda råd

Annons

Sedan ettan på gymnasiet har jag skrivit för Ungredaktionen. Nu har jag tagit studenten och kommer snart att flytta från staden. Detta är min sista krönika, och jag tänkte ta tillfället i akt och ge lite goda råd - saker som jag funderat på och kommit fram till:

3 Du är bra som du är. Låt inte någon annan säga att du inte duger! Det finns bara en som du. Du är unik.

3 Fånga dagen. Lev i nuet - inte i går eller i morgon. (Inte heller om en timme, eller för en timme sen.)

3 Behandla andra människor som du själv vill bli behandlad. Det här är något jag kallar för "den gyllene regeln" och jag filade länge på hur jag skulle formulera det. Dock finns det vissa brister - jag skulle till exempel inte ge rådet till någon med sadistiska tendenser. Men en normal människa kan nog följa detta utan att komplikationer uppstår.

3 Uppfyll dina drömmar. Tänk efter vad du vill med ditt liv. Drömmer du om att bli popstjärna men är tondöv? Inga problem! I dag finns maskiner som manipulerar med rösten så att det låter rent.

3 Ett skratt förlänger livet! Dock finns det tillfällen då du INTE bör skratta. Till exempel begravningar brukar anses som olämpliga för orala utfall av den typen.

3 Ta vara på livet - du har bara ett. Vissa menar dock att vi har flera, men jag antar att det är bäst att ta det säkra före det osäkra och inte räkna med mer än ett...

3 Ta det med en klackspark. Tjopp tjohej! Stoppa mig om du tror att du har hört den här förut. Och citera The Smiths oftare än du byter strumpor. (Om du citerar The Smiths väldigt ofta kan det i och för sig få till följd att du börjar slarva med strumpbytena - börja då citera The Smiths ännu oftare så kanske det drar uppmärksamheten från dina smutsiga strumpor till ditt fantastiska intellekt.)

3 Riv ut den här sidan och klistra upp på kylskåpet. Lycka till i framtiden. Ta hand om dig.

Marit Fahlander

P.S Klipp i stället, annars kanske du

råkar riva sönder papperet.

Mer läsning

Annons