Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näckande hyresgäst får bo kvar

Annons

Det är tidningen Hem & Hyra som berättar historien om grannfejden i Dalarna. Grannarna i hyreshuset reagerade förra sommaren på att kvinnan inte bara solade naken utanför sin dörr, hon stod också naken på samma ställe när hon rökte.

Och anklagelserna var fler än så. Enligt grannarna ska kvinnan också ha ofredat två hantverkare sexuellt, slängt rykande fimpar i bostadsområdet och slarvat med soporna och bokningssystemet till tvättstugan.

Värden försökte utan framgång tala kvinnan till rätta. Hon ansåg att det var hennes ensak om hon ville vara naken eller inte och de övriga anklagelserna förnekade hon.

Hyresvärden drev ärendet till hyresnämnden som beslutade att 59-åringens hyreskontrakt fick sägas upp i december 2006. Kvinnan överklagade dock till Svea hovrätt som i en dom river upp det beslutet.

Domstolen anser visserligen att hon uppträtt olämpligt och åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst, bland annat genom att sola naken, men det övertrampet är inte tillräckligt för att hon ska vräkas.

(TT)

Mer läsning

Annons