Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket lokal jazz i vår

Annons

uVårens program hos Ludvika Jazzklubb är fastställt.

De lokala musikerna får ovanligt gott om plats i programtablån.

Även besöken utifrån har lokal prägel.

Det handlar om programmet 14 mars där trumpetaren Kjell Berglund och saxofonisten Roland Keijser återförenas.

Berglunds grupp, som i övrigt består av musikanter från England, genomför en turné i Dalarna och dessförinnan är det tänkt att Keijser ska över till England för gästspel med Kjell Berglund och Terry Seabrooks trio.

Ett par kvällar på Fasching och i Uppsala är också planerade.

Ulf Ohlsson och hans swingtett med Naima Sjöberg öppnar säsongen 17 januari. I övrigt består gruppen av Arne Rosén, Knut Arvidsson, Torbjörn Wikström, Folke E. Larsson och Pär Grip.

15 februari är det dags för 50-årsjubileum för konstellationen Thore Eylis - Ingemar Lissmyr som firar halvsekel som spelkompisar. Flera av Thore Eylis forna bandmedlemmar, i olika kombinationer, finns med när man inventerar arrangemangsmappen från 1956: Sege Johansson, Knut Arvidsson, Thord Önnerud, Gunder Einarsson och Bertil Danielsson. Repertoaren är tidstypisk: dansbar jazzmusik.

5 april avslutas terminen med ännu en uppsättning gamla bekanta.

Det är den levande tenorlegenden Lennart "Jonken" Jonsson, som många gånger gästat Ludvika som solist och som medlem i Sandvik Big Band. Med på scenen finns sångerskan Lena Jansson, även hon bekant ansikte (och röst) för Ludvikapubliken. Samma sak gäller för komptrion Reidar Knudsen, Kjell Malmestrand och Stig Allan Johansson.

Den sistnämnde en gång drivande trumslagare i Smeby-Lissmyrkvintetten.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons